Autotaalglas

logo_autotaalglasSinds kort zijn wij een Autototaalglas servicepunt. Dit betekent dat wij voor iedere verzekeringsmaatschappij ruitreparatie en ruitvervanging mogen uitvoeren. Dit geldt zowel voor particuliere auto’s als voor lease auto’s. Afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij is de reparatie gratis of is een minimale eigen bijdrage vereist.
Neem contact met ons op voor meer informatie

Ruitschade reparatie

Een ster in uw voorruit? Dat is vervelend, zeker als deze zich precies in uw gezichtsveld bevindt. Door onder andere temperatuurwisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een reëel veiligheidsrisico op. De effectiviteit van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto. Tijdig repareren is daarom erg belangrijk.

 

We proberen altijd eerst of we de voorruit kunnen repareren, vervangen kan altijd nog.

Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (2,6 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden.
Verreweg het grootste gedeelte van de schades kunnen worden verholpen door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde Duobond Fixer & Injector. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen.